Bel nu: +31.6.51 510 291

Wetenswaardigheden voor plannenmakers

Feiten over Slowakije.

Het investeringsklimaat in Slowakije is aantrekkelijk. Dankzij de vestiging van drie wereldklasse automotive bedrijven is Slowakije uitgegroeid tot een van de vooraanstaande autoproducerende landen in de wereld. Volkswagen Slovakia in Bratislava (sinds 1991), PSA Peugeot Citroën Slovakia in Trnava (sinds 2003) and Kia Motors Slovakia in Žilina (sinds 2004) kozen er voor flink te investeren in dit land. Andere grote organisaties volgden, bijvoorbeeld Amazon Europe. Inmiddels zijn er Lidl en Tesco supermarkten in alle grotere plaatsen. Agricultuur heeft van oudsher een belangrijk aandeel in de economie. Verder komt er steeds meer research naar de technische universiteit in Slowakije en is tourisme groeiende doordat het land rijk is aan gevarieerde natuur, zoals berggebieden als de Karpaten, Tatra gebergte, diverse natuurparken, vriendelijke landelijke gebieden, heilzame thermaalbaden en bijzondere bouwwerken uit de oudheid.

Over het klimaat.

Over de afstand.

De kortste route over de weg bedraagt circa 1200 km vanaf Amsterdam naar Bratislava. Voor onze regio kan een vliegreis gekozen worden naar Wenen of Bratislava. Indien gewenst verzorgen wij de transfer tussen het vliegveld en onze regio tegen een redelijke vergoeding.

Over ons werkterrein.

Wij hebben sinds vele jaren een goede relatie met het stadsbestuur van Kolárovo. Deze gemeente heeft de wens om Kolárovo en omgeving positief te ontwikkelen. Eén van de speerpunten is het bieden van faciliteiten die nieuwe bewoners kunnen aantrekken vanuit onder andere Nederland en België. Wij zijn uitgenodigd hierover met hen mee te denken.

In eerste instantie is ons werkterrein geografisch bepaald. Het gebied is bij haar inwoners van oudsher bekend onder de naam Kukkonia, een naam die onder Hongaarse invloed tot stand kwam. Dit gebied ligt grotendeels in het Nitra district. Binnen een straal van 50 kilometer vanuit Kolárovo zullen wij nieuwe buitenlandse bewoners organisatorisch en sociaal kunnen begeleiden met de invulling van allerlei faciliteiten ter ondersteuning van hun dagelijks leven. Wij zijn er door eigen ervaring van overtuigd dat hierdoor de vorming van een florerende nieuwe gemeenschap in deze vriendelijke regio positief zal verlopen.

Partners.

Gemeente Kolárovo

Nesvady therma, Slovakia

Gemeente Nesvady

Project partner

error: Content is protected !!