Bel nu: +31.6.51 510 291

VAN DE BLOG

Second Home beurs met aandacht voor Oost Europa

Rijker Leven neemt deel aan de Second Home beurs in Utrecht met Slowakije Consult. De basis voor het Rijker Leven initiatief is gelegd door Huibert Boersma, een Amersfoorter die in 2002 neerstreek in dat land en er steeds enthousiaster over werd. Hij kocht er een oude woning met een leuk stuk grond, begon met renoveren en breide steeds meer uit. Een serieuze hobby inmiddels. Samen met zijn vrouw leeft hij ongeveer de helft van het jaar in Slowakije. Hij zag ‘handel’, begon met kopen en verkopen van wat huisjes in de omgeving en kreeg langzamerhand de smaak te pakken van deze bezigheid die nu gewaardeerd wordt als een prettig alternatief voor het runnen van de eertijds landelijk bekende Sportschool Boersma.

Ooit werd oost Europa gezien als een vijandelijke omgeving, maar dat is het al lang niet meer. Nadat het voor ons nabije oost Europa bevrijd werd van het juk van de Sovjet Unie, ontwikkelde het zich naar West-Europees model. Slowakije mag momenteel gezien worden als land dat zich hierin onderscheidend positief ontwikkelde. Dus, Rijker Leven ziet kansen voor Beneluxers om daar te profiteren van flink wat positieve factoren. Dat is niet raar, want er is al een duidelijke beweging op gang gekomen van Nederlanders die (semi) permanent emigreerden naar landen als (Oost) Duitland, Polen, Hongarije en steeds vaker ook Tsjechië en Slowakije. Hiervoor zijn duidelijke redenen aan te wijzen, zoals:

  1. betere kwaliteit van leven (rust, ruimte en natuurlijke leefomgeving, minder stress en hectiek);
  2. veel grotere bestedingsruimte voor gepensioneerden door lage belastingdruk en kosten voor levensonderhoud;
  3. lage prijzen voor grondaankoop, met of zonder bestaande woning, of woning huur.

De Nederlandstalige emigranten naar oost Europa zijn vooral op zoek naar een betere kwaliteit van leven, weg van de verslechterde mentaliteit in eigen land, meer aansprekende normen en waarden, degelijkheid, de gunstige ligging en de goedkope huisvesting. Het gaat om een groeiend aantal mensen dat hierdoor in beweging komt. Op de Emigratiebeurs website zijn trends en toekomst emigratie ontwikkelingen in kern informatie weergegeven, te bezoeken via deze link.

Enkele andere bronnen over dit onderwerp zijn te bereiken via de navolgende links:

  1. De Telegraaf met een artikel over Nederlanders die emireren naar oost europa.
  2. Website met een diepte artikel over Beneluxers en emigratie naar Hongarije.
  3. Second Home website met artikel over Slowakije.
  4. Beursdeelname Rijker Leven: Beurs Utrecht, datum en stand nummer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!