Bel nu: +31.6.51 510 291

Leven in Slowakije – Kosten en baten

Kosten wonen en leven SlowakijeDit kosten/baten model is gebaseerd op een AOW uitkering op jaarbasis voor twee personen.

Er is een hypotheek met dertig jaar looptijd gehanteerd voor een nieuwbouw woning. Dit model is een realitische indicatie voor leven in Slowakije als medeburger van de Europese gemeenschap. Gepensioneerden betalen geen inkomstenbelasting in Slowakije.

Bouw mee aan klein Nederland in Voordelig wonen in Europa - Slowakijeregio Kukkonia.

Denk in mogelijkheden, zoals: regelmatig familie en vrienden bezoeken, voordelig gasten ontvangen, overwintervakantie vieren in een warm land, een auto blijven rijden, sparen of zelfs een schuld aflossen, om wat voorbeelden te noemen. Inderdaad, rijker leven in Slowakije.

Slowakije is een land dat heden ten dage sterk lijkt op het Nederland tot ongeveer 1965. Daarna veranderde ons land steeds sneller van samenstelling en cultuur tot wat het nu is, een smeltkroes van een menigte aan onbekende culturen en een massa aan regels en overheidsbemoeienis.

Overzicht van dure en goedkope Euro  landen.

Rechts een statistisch overzicht van Eurostat over 2017. Nederland het op zes na duurste land met < 115% van het gemiddelde. Slowakije op 65%, circa 50% voordeliger dan Nederland.

error: Content is protected !!