Bel nu: +31.6.51 510 291

Faciliteiten in Slowakije

Slowakije.

Wie kent het nou? Nooit in het nieuws, niet sensationeel, een positief euro-land, gewaardeerd door de Europesche gemeenschap. Het trekt daardoor veel subsidies aan en ontwikkelt zich onopvallend tot een modern euro-land. Dat is goed nieuws.

Gezondheidszorg.

Gezondheidszorg in Slowakije is een van de bestanddelen voor een rijker leven. Slowakije heeft gezondheidszorg van goede kwaliteit. Elk dorp heeft een medische gezondheidscentrum en er is ten minste één ziekenhuis in elke stad. In hoge mate gespecialiseerde ziekenhuizen zijn beschikbaar in de grotere steden zoals Bratislava, de dichtstbijzijnde mogelijkheid. Medische noodhulpdienst is 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar.

Als europees ingezetene kunt u zich slechts in één land verzekeren voor gezondheidszorg. Voor diegenen die zich op enig moment permanent vestigen in Slowakije is het winstgevend om deze verzekering daar af te sluiten. Een verzekering die te vergelijken is met de Nederlandse basisverzekering kunt u vanaf circa € 300 per jaar afsluiten. Klik deze link  om een voorbeeld te bekijken>>. Bezoek voor meer informatie de website van het CAK>> of download het CAK Pdf bestand>> met uitgebreide informatie over emigreren naar een ander EU land.

 Ouderenzorg.

Praktisch gezien heeft u hier het heft in eigen handen. Huur zelf uw huishoudster en richt uw eigen verzorging in, of maak een plan voor deeltijdverzorging met een groepje bewoners in uw buurt. Door de lage loonkosten hier en het feit dat u meer te besteden overhoud is er heel veel mogelijk. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan.

Wellness centra.

Onze regio biedt volop spa’s en wellness centra met thermale baden. Binnen maximaal een half uur met de auto zijn er al minimaal 6 bekende mogelijkheden beschikbaar. Slowakije onderscheidt zich in Europa met de hoogste thermaalbaden dichtheid, nog niet echt ontdekt door Spa-toeristen.

Belastingen en heffingen.

U bent in principe belastingplichtig in het land waaruit u uw inkomsten ontvangt. Bij emigratie naar een ander EU land kunt u heffingskorting (belasting/zorgpremie) voor aow/pensioen aanvragen als wordt aangetoond dat u in Slowakije belastingsplichtig bent geworden. Uw aow/pensioen wordt dan bruto uitgekeerd. Zorgverzekering, gemeentelijke en provinciale belastingen regelt u gunstiger in Slowakije. Gepensioneerden betalen hier geen inkomstenbelasting.

Download hier een Pdf bestand voor het aanvragen van heffingskorting>>

Download Pdf bestand (Engels, pagina 17, sectie (2)) over belastingvrijstelling voor pensioeninkomen>>

error: Content is protected !!